Farmor...

Hon är verkligen den vackraste personen i världen, hon är en stark, karismatisk, genuin, godhjärtad, dramaqueen med en otrolig humor! Idag fyllde denna fantastiska kvinna 80 år och jag och några i släckten var och gratulerade henne.
Hon är fantastisk!
Bröllopskortet!
En av Farmors vackra blommor!
Det vackraste som finns är inte att ha en helt slät hy, utan det vackraste som finns är när man kan se att en människa levt sitt liv till fullo och älskat/älskar sina medmänniskor!
Over and out!

det är så underbart och stärkande i fjällen...

Ja, nu har man kommit hem till verkligheten igen efter två underbara dagar i fjällen. Den här gången bar det av till Borkafjäll som ligger ganska nära Kittelfjäll. Helt underbart. Men det var en tråkig sak, det var att min kära vän Magdalena inte kunde fälja med på grund av bittra arbetskamrater. Så det blev jag, kusin Sara, kusin Ulrik, Ove och David som körde våra skotrar bland de mäktiga fjällmassiven likt inlandscowboys kan man säja. Jag har hittat kärleken i mitt liv! En Yamaha ET 250, nu vet jag inte om jag skrev rätt, men på ett ungefär i alla fall:) Den var röd en gång, men nu är den så där charmigt vit/rosa blekt. Åh, den är underbar! Den enda som hände den här helgen var att jag råkade fara ner med Et:n i en liten men naggande god vak (som förmodligen var för grund och mesig för att ens kallas för vak, men eftersom jag är en riktig dramaqueen så väljer jag att kalla det för vak, just därför att jag gillar dramatik) men eftersom den underbara lilla sockerärten är så lätt och smidig kunde jag på ett mycket självständigt och cowboyaktigt sätt dra upp henne ur vaken själv. Sen körde jag dock vilse eftersom jag tappade bort Ove och Sara i all denna dramatik. Drama,drama drama. Men skam den som ger sej, en bra bit närmare Kittelfjäll än vad jag  borde vara insåg jag att jag var fel, vände med pärlan och hitade hem, mycket självständigt! Jag kan hantera mina egna katastrofer som sagt.:) En annan iaktagelse jag gjort under helgen är att inlandspojkar aldrig tycker att något är något. Vi tar vaken som exempel, för att en inlandspojke ska tycka att det är märkvärdigt att dra upp en skoter ur en vak så måste vaken för det första vara ett hav, som dessutom saknar fasta iskanter på sidorna, och han skulle måsta köra rakt ner i vattnet och skotern måste sjunga allra minst 25 meter. För att han sedan ska accepteras i "inlandspojkgänget" igen måste han själv dyka ner och få tag på skotern, för att sen simma upp med den och dra den upp för dom lösa iskanterna och sedan bära hem skotern på sin axel. Då kan han bli accepterad i gruppen igen och inte bli utfryst för att han var klantig och körde ner i en vak.
Där står min älskade och blänker i solen.
Over and out!

kvinnors passionerade kärlek...

Eftersom jag i dag ska sitta på en rolig insirerande föreläsning i Vetenskapens teori och metod, så har jag bestämt mej för att trösta mej med, alla kvinnors passionerade kärlek, choklad. Jag har nämligen bakat chokladmuffins med tryffelbitar på. Jag känner ska man på en tråkig föreläsning så måste man väga upp det med något.:)

Ca 12 muffins, men ack så goda.

2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
150 gram smör (äkta smör)
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
6 bitar av Åres chokladtryfflar (vilken som, men jag valde den med blåbarssmak, het, het,het)

Blanda alla ingredienser, och lägg ca en msk i varje form. Skär chokladbitarna i hälften och lägg en halva på varje muffin. Grädda i ca 10 minuter! Vill inte skryta (eller jo jag gör det) men dom blev sjukt goda!


Its friday im in love!

Over and out!

Fjällen snart...

Efter att ha startat en mycket inspirerande kurs som heter något så roligt som Vetenskaplig teori och metod så drog jag raka vägen hem till Magdalena och åt renskavsgryta med henne och Melissa. You made my day! Sen så kom kusinen Ulrik och hämtade upp oss för att vi skulle till Maxi och handla. När vi kom till kassan efter att ha kämpat omkring med vagnen i 40 minuter bland hetsiga tanter (som förövrigt gjorde allt för att hinna fram första till hyllorna, alla medel var tydligen tillåtna i denna kamp för överlevnad) och stressade småbarnsföräldrar så kom vi till slut ur affären med det vi skulle ha, mat och karra! Så nu sitter jag hemma och ska precis börja packa för resan i morgon, dagens huvudbonad och diverse andra saker ska med i väskan. Och Magdalena kom ihåg våtservetterna!
Hemma hos Magdalena övade jag på olika tekniker för att övervinna dom galna tanterna, här är "skalla tanterna med handväskan"-tekniken! Att rekomendera förövrigt. Mycket effektiv, du hinner springa iväg och ta köttfärsen på extrapris innan dom vaknat upp igen!
På vägen till Ica Maxi var vi ännu lyckligt ovetande om vad som skulle möta oss, va kände oss trygga med våra inövade manövrar.
Jag tar skydd vid pastahyllan, men tanterna är hack i häl.

Over and out!

Gårdagen...

Eftersom det tydligen är att man ska ha ett tentakalas efter en avklarad tenta på Universitetet (det är Ida som informerar mej om allt som ska göras och så utan henne vore jag körd i studentlivet) så gick vi från basgrupp tre ut och åt på O´larys i går. Jag måste säja att det vara riktigt trevligt, vi sjöng inspirerande sånger som "Tula hem och tula vall", men Kristina som förgrundssångare.Kristina denna underbara kvinna gav oss även instruktioner i hur man ska karda  och sticka och färga sina egna vantar på gameldags vis, samtidigt som man sjunger  "tula hem och tula vall"-sången.
Vi pratade även om hur man ska kunna göra vår egen folkdräkt, jag måste bara säja, Kristina jag är på. Låt folkdräktstillverkningen börja!
 Jag och Sara gör våran snyggaste pose!
Kristina:)
Dagens sjuksköterskepose:)
Jag försöker mej på dagens sjuksköterskepose:)

Over and out!

Jaaaaa!!!

Nu är tentan avklarad, känner verkligen hur skönt som helst! Nu är det bara att hoppas att det gick vägen med. Efter tentan var jag och Ida och firade med en kaffe på Ullas Kafe, på västerslätt. Ida ska visa mej alla dom mindre populära delarna av Umeå, känns stabilt.=)
Så nu ska jag ägna en hel eftermiddag åt att jag, exakt det jag själv vill! Jag ska gå ut och promenera, dricka flera liter av mitt älskade the "rosen drömmar" (springa på toan, till följd av det galna thedrickandet) och så ska jag framförallt INTE läsa kurslitteraturen för "Grundläggande omvårdnad", jag ska skratta åt den där den får ligga ensam i ett hörn.
Sen i kväll blir det körövning med "Great joy", en gospelkör i Vasakyrkan, det är verkligen hur roligt som helst! Sen ska kvällen avslutas med basgruppen och några i klassen på Olarys. Så det blir en fullspäckad kväll.
Du ska få ligga själv i ett hörn!!
Vi är glada!
over and out!

Bäst just nu...

En sak som jag tycker är väldigt bra är att jag har fått en superfin väska av mamma, det är som en seriös studentväska, fast jag kommer som inte på vad dom kallas, men det jag vet är att den är snygg och att den kommer från livets bästa second hand affär i Gottne, platsen som jag kommer från; NBC! That we like! Ni ka få se den här, på en bild där jag även övar lite shottis steg (stavas det så?, förmodligen inte) Le, vicka höften åt höger, le vicka höften åt vänster. Hm jag kanske skulle börja med danskurser? Why not? =)
Håll takten nu allihopa!
Over and out!


Kurslitteratur, i just love it!

Not, jag känner mej lite less på tentapluggandet i dag, men i morgon är det förhoppningsvis över. Men det var verkligen trevligt att plugga med ida i dag, först åt vi lunch hemma hos mej, sen så åkte vi till mysiga Cafe Station och fikade och kämpade oss igenom en testtenta. Nu är det bara att hoppas att det går vägen i morgon.=)

Ida är söt som socker hon, när hon sitter och pluggar på Station=)

Min ÄLSKADE kurslitteratur, åh jag skulle kunna skriva en kärleksdikt till den=)
over and out!

Ernst!

Åh, Ernst han är verkligen männens man, det är så roligt han kan allt, baka, snickra, piffa ja skulle man be honom om sminktips så kan han garanterar det med=) All inclusive kan man säja! Jag längtar tills sommartorpet börjar igen, för visst ska det börja igen? Är det någon som vet det? Eller kommer Ernst att försvinna ur mitt liv?
Här sitter han och myser!

over and out!


Tentaplugg...

Idag har jag först haft opponentskap som det så fint kallas, som går ut på att man ska ge konstruktiv kritik till en annans arbete.Sen så satt jag och Ida och pluggade i förtvivlan i ett grupprum, för i övermorgon är dagen som vi alla fasar. Tentan (cowboyaktig skrämmande musik)

Jag får ett smärre nervsammanbrott

Men tack vare mitt trevliga sällskap Ida blir jag glad igen!

Våran underbara kurslitteratur! We just love it!

Over and out!

Dagens tanke...

En son frågade sin pappa om dom skulle springa ett maraton, pappan svarade ja och dom gjorde det. Sonen frågade om dom skulle springa ett maraton en gång till, och dom gjorde det. När detta var gjort frågade sonen om dom skulle göra en "ironman" (ungefär som klassikern, man simmar,löper och cyklar ett visst  långt avstånd). Pappan svarade ja och dom gjorde det...

http://www.youtube.com/watch?v=A64UqOi6IBw

Over and out!

Det lilla äcklet...

Våran lilla katt Morris (även kallad "det lilla äcklet) har vuxit till sej, verkligen, just nu ligger han på stadiga sju kilo. För tjyven det är ju vad en mindre hund väger. Hä kommer en bild på "Det lilla äcklet" i all sin prakt!

Han ser så vänlig och fridfull ut på det här kortet!=)


Dagens huvudbonad...

Priset för dagens huvudbonad går till min fars mössa, den har allt, den är stooor, den är lurvid, den är hög den är helt enkelt extrem. That we like! Förövrigt så har jag fått en kommentar av en liten pojke när jag hade den på mej, han sa helt fräckt och utan att tänka på mina känslor att det såg ut som att jag hade en hel björn på skallen, vilken förövrigt kanske stämmde men ändå=)

Mössan som har allt, al inclusive!


pimp my soptunna...

Jag säjer då det, ALLT blir roligare med blommor!

Matheus...

När jag är inne på porslin så vill jag verkligen visa något fantastiskt...


 Dom här är verkligen vackra!


förövrigt...

Föröövrigt så har Tehörnan fått in typ livets finaste koppar, jag och mamma var där och kollade läget i går och vi hittade lite fina saker. Här kommer livets finaste koppar!
Snart på ett loft nära mej!
Mysig affär säjer jag!
Mamma spanar och spejjar!
Over and out!

en shopoholics bekännelser

Jag har shoppat i dag med, mamma har inte något bra inflytande på mej när det gäller shopping, Fyra tröjor och ett halsband rikare är jag och mamma nu hemma på loftet igen och softar. Vi har även hunnit med lunchning och fika på stan.=)
Mamma!
Jag
over and out!

Underställ for life!

Jag och mamma har shoppat i dag, och jag som dyrt och heligt har lovat mej själv att jag inte ska shoppa mer denna månad! Men i dag blev det ett par helt fantastiska jeansleggings, en jacka och en klänning! Typiskt, varför händer alltid sånt här mej? Förövrigt så kommer jag förmodligen aldrig vilja ta på mej ett par vanliga jeans igen efter att ha mött denna seger för mänskligheten! Seriöst det är som att leva sitt liv i underställ, jag tycker om den tanken! Underställ är för övrigt mitt absolut bästa plagg! Underställ for life säjer jag!
Åh jag kommer i håg, helly hansen underställen jag hade som barn, dom var oranga, och som en overall, med dragkedja. Hallå är det någon som vet om dom finns i vuxenstorlekar?
That we like! Mer Helly Hansen åt folket!

Veckans recept

Eftersom mamma har varit här i dag så är det GI mat som gäller, här kommer ett recept på broccoli och blomkålsmos med lax.

1 Blomkålshuvud
200 g broccoli
Smör
Mjölk
Salt och peppar
Färdigskurna laxbitar
Tomater
Sallad
Gurka

Börja med att dela blomkålshuvudet och koka det tillsammans med broccolin i ca 10-15 minuter. När grönsakerna är mjuka mosas dom ihop med en handmixer eller elvisp. Blanda även i smör, mjölk samt salt och peppar efter smak. Klar!
Stek laxbitarna och salta och peppra Gör en god sallad. Klar, gott och enkelt!

Fruktsallad och gräddetill efterrätt!
That we like! Over and out!


Jag har vänner...

Fina Ida och jag i vårsolen!
Ida, jag (huvudsvålen) och Faw!
Ida, jag och Faw i solen utanför vårdvetarhuset! (det är så snyggt när man ser ungefär ner till struphuvudet när man skrattar=)

Over and out!

övning ger färdighet...

I hela mitt 21 åriga liv har jag aldrig fått vara lucia, men i år ska det bli andra bullar! För att lära mej dom rätta handgreppen och den rätta heliga looken så har jag faktiskt redan börjat träna i dag.
Mina vackra tärnor, Ida och Kristina!
Sjuksköterskestudent som Kristina är tänker hon ALLTID på säkerheten i första hand, här till exempel har hon jackan redo för att släcka elden om jag skulle börja brinna, det är rätt Kristina, säkerheten är A och O!
over and out!

Emelie funderar och spekulerar

Jag skulle vilja ha ett litet djur här på loftet, tänk vad mysigt det skulle vara, jag skulle känna mej välkommen varje gång jag kommer till mitt kära hem. Om jag nu ska känna mej riktigt hemma skulle jag ha haft en liten ko här på altanen, det skulle påminna mej om min barndom i kohagarna. Men jag behöver nog ett lite mer praktiskt djur, som ändå liknar en ko. Jag får fundera vidare på det, en lama?
På tal om kor, jag hade faktiskt tre kalvar som barn, deras mammor hade dött så jag gav dom mat i nappflaska en hel sommar, Sen lärde jag dom att hoppa hinder och gå i koppel, en sak som jag dock inte vet är om min mormor och morfar uppskattade att jag lärde kalveländena att hoppa... Sen fick jag en ponny, nu på senare dagar kan jag se ett samband.
En intelligent blick är inte allt!

Storrackarnskattelände!

 Idag händer en väldigt oväntad sak, jag går helt oskyldigt på vägen hem. Och från ingenstans kommer ett storrackarnskattelände (stor katt) och hoppar på mej. Tydligt oväntat!
over and out


Kan inte få nog..

 Mat!

Mys
Knuffar ner Haggan i elden=)
Ulrik du ska alltid spexa till det=)
Snyggingar på Gardfjällets toppPulka!Typiskt!
over and out!


Loftet!

Här kommer några bilder på min lägenhet, Loftet. Jag älskar gammeldags lantlig stil på inredning, och jag grejjar och fixar och donar för att få till det som jag vill ha det. Men som vi alla vet så har ju inte vi studenter obegränsade tillgångar. Så det blir mycket loppis, second hand och "lånande" av mamma och mormor.
 korridoren
Köket
Soffhörnet
Sovhörnet
Min älskade servis med uddakoppar


Män som hatar kvinnor

Ikväll var jag som sagt och såg på filmen "män som hatar kvinnor" med min trevliga klasskompis Ida. Jag blev upplockad av en väldigt ärtig röd liten cab, det händer inte varje dag, i can tell you. Efter en mycket angenäm tripp till SF såg vi filmen som verkligen var jättebra. Dom hade fått med dom viktigaste schenerna från filmen och det var verkligen jättespännande hela tiden, inte alls segt som det skulle kunnat vara med tanke på att den är 2,5 timmar. Helt klart värd att se! over and out!


80-talet!

På väg hem igen!Kusin Ulrik och jag i bilen!

80-talet vart tog du vägen?

När vi var på väg hem från fjälls i söndags fick jag lite hånskratt och kommentarer av dom övriga resinärerna för min så kallade 80-talt outfit. Jag säger bara en sak "80-talet vart tog du vägen?". Löparbyxor, adidas och pannband är het!

Emelie med näsan i böckerna...

Jag har suttir hela dagen med näsan i diverse tjocka omvårdnadsböcker, jag hat tenta nästa vecka. Det är min första tenta så det känns som lite nervöst, men det är bara att hoppas att det går vägen. Mamma kommer på torsdag, jag längtar, hon ska sova över här till fredag och vi ska mysa,äta god mat och kanske shoppa lite. Min underbara vän magdalena kom förbi nu en stund och förgyllde min tillvaro med sin närvaro.
En annan rolig sak är att jag ska på bio i kväll och se "män som hatar kvinnor" med min klasskompis Ida, ska verkligen bli roligt. Någon som sett den?
 Kärlek!


Min och Magdalenas skoter...

Vi tyckte om skoterfördelningen!

Grabbarnas skoter...


Hemma igen..

Jag har verkligen haft en helt underbar helg i Ripfjäll, skoter, sol, vänner, mat, kakor och godis, kan det bli bättre? Knappast! Här kommer några bilder från resan i det norrlänska innlandet.

Min kära kusin!Vi träffade en unge på fjället som tyckte jag såg ut som ett barn i den här mössan

over and out!

Väskor

Nu förstår jag vad min kunsin Ulrik menade när han sa att jag skulle tänka på att vi ska vara fem personer i bilen, plus en massa mat.=)
Ok, jag har kanske packat lite för mycket för en helg i fjällen, men ändå. Jag är ju tjej, det ligger inte i min natur att ha en lite packning, lika lite som det inte ligger i min natur att inte shoppa dom där snygga skorna som bara skriker efter mej.
Det är lustigt egentligen, jag ska till Ripfjäll, en jätteliten by utanför Dikanäs, Vilhelmina, och det finns bara några få fler stugor där. Men man skulle kunna tro att jag ska iväg på semester i en månad, minst.
Ha det så väldigt bra nu!


det här dricks på loftet just nu...

Godaste thet just nu, "rosen drömmar", från Thehörnan, kungspassagen i Umeå. Kän även beställas på deras hemsida, www.tehornan.se.

Världens godaste the!

Åh, jag tror verkligen att jag köpt världens godaste the, det heter rosen drömmar och kommer från Tehörnan i kungspassagen i Umeå! Så nu sitter jag här hemma, pluggar lite, dricker mitt underbara the och äter en biscotti som jag bakade i går! Biscotti är italienska mandelskorpor som verkligen är jättelätta att göra, och dom är verkligen goda när man bara vill ha något litet till kaffet eller thet. Dom är knapt något socker i så dom är ganska nyttiga med=)

Biscotti:

100 g Smör eller margarin
1 1/2 dl Socker eller brun farin
2 Ägg
50 g Grovhackad mandel
5 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1 tsk Kanel

Rör i hop fett och socker, blanda i äggen, ett i taget. Blanda i mjöl, mandel, bakpulver och kanel. Arbeta ihop degen, och dela den i tre lika stora  längder på plåten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Skär sedan ca 2 cm breda sneda bitar, lägg skorporna på sidan för att få färg på snittytan. Grädda i 4 minuter, vänd sedan och gör samma sak på andra snittytan. Klart!


Fjällen!

Sitter just och väntar på att dom övriga fjällresinärerna ska komma! Vi ska planera och fixa och trixa lite inför avfärden i morgon.
Det känns verkligen helt underbart att få komma bort från stan en helg och bara andas fräsch fjällluft och dricka vatten från en klar fjällbäck, jag blir nästa poetisk när jag tänker på det.=)

Det är min faster och farbror som äger stugan och vi har den fantastiska förmånen att få vara där!



Här är jag och underbara Josefine när vi var i Trysil förra året!   Jag och fina Josefine!


Många husmoderspoäng till mej!

Jag känner mej riktigt stolt, jag har bakat och grejjat hela dagen. En långpannekaka med havregryn och bröd blev det. Brödet är superenkelt ochjättegorr, tack magdalena!

       Nyttigt bröd:

10-12 dl Rågsikt
1,5 dl Rågkross
0,5 dl Linfrö
1 tsk Bakpulver
2 tsk Bikarbonat
1,5 dl Mörk sirap
6,5 dl Filmjölk

Blanda ihop allt, sätt degen i två brödformar och grädda det i 150 grader i 1,5 timmar,

       Magdalenas favoritkaka:

4 Ägg
4 dl Socker
6 dl Mjöl
3 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
2 dl Mjölk

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i dom andra ingredienserna. Häll på en stord och bröad långpanneform.

3 dl Havregryn
2 dl Socker
3 msk Kakao
100 g Smör

Smält smöret och blanda i hop alla ingredienserna. Klicka ut smeten på sockerkakssmeten, och in i ugnen och grädda på 150 grader i

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0