sammet.

Red velvet cake

175 grader

3 1/2 dl strösocker

2 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk vitvinsvinäger

1 dl raps- eller solrosolja

2 1/2 dl filmjölk

1 msk röd karamellfärg

smör eller ströbröd till formen

 

frosting

600 g färskost (philadelphiatyp)

4 1/2 dl florsocker

3 msk färskpressad limejuice och 1/2 msk rivet skal

 

Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.

Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.

Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.

Skär kakan i 3 delar. Bre ca 2 1/2 dl av frostingen på den undre delen.

Lägg på den översta delen och bred på ett tunt lager med frosting, ca 1 1/2 dl runtom.

Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna.

Ta ut och bred på resten av frostingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0