Morötter? Jatack!

Jag har precis bakat ett utomordentligt gott morotsbröd som jag tycker att ni borde testa, det är saftig, gott och har en såndär härlig lite orange färg

 

.

Emelies husmoderliga morotsbröd             175 grader.

50 g jäst

50g smör eller margarin

5 dl vatten

1,5 tsk salt

1dl vetekli

1dl solrosfrön

0,5 dl linfrö

4 dl rivna morötter

3dl grahamsmjöl

6-8 dl vetemöl

Smula sönder jästen, smält smöret och blanda vatten och smör så att vätskan blir ungefär 37 grader. Blanda jäst och degvätska. Blanda i de övriga ingredienserna, det kan vara bra att använda en bakmaskin eller en elvisp med degkrokar. Låt jäsa i ca 30 minuter. Knåda degen ordentligt på bakbord. Fördela dagen i två formar och grädda i ca 35 minuter.

Det jag tror att jag uppsattar mest med det här receptet är att det går väldigt snabbt att göra, bra om man inte begåvats med så mycket tålamod.:)

/Emelie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0