Morötter? Jatack!
Jag har precis bakat ett utomordentligt gott morotsbröd som jag tycker att ni borde testa, det är saftig, gott och har en såndär härlig lite orange färg
.
Emelies husmoderliga morotsbröd 175 grader.
50 g jäst
50g smör eller margarin
5 dl vatten
1,5 tsk salt
1dl vetekli
1dl solrosfrön
0,5 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3dl grahamsmjöl
6-8 dl vetemöl
Smula sönder jästen, smält smöret och blanda vatten och smör så att vätskan blir ungefär 37 grader. Blanda jäst och degvätska. Blanda i de övriga ingredienserna, det kan vara bra att använda en bakmaskin eller en elvisp med degkrokar. Låt jäsa i ca 30 minuter. Knåda degen ordentligt på bakbord. Fördela dagen i två formar och grädda i ca 35 minuter.
Det jag tror att jag uppsattar mest med det här receptet är att det går väldigt snabbt att göra, bra om man inte begåvats med så mycket tålamod.:)
/Emelie