Många husmoderspoäng till mej!
Jag känner mej riktigt stolt, jag har bakat och grejjat hela dagen. En långpannekaka med havregryn och bröd blev det. Brödet är superenkelt ochjättegorr, tack magdalena!
Nyttigt bröd:
10-12 dl Rågsikt
1,5 dl Rågkross
0,5 dl Linfrö
1 tsk Bakpulver
2 tsk Bikarbonat
1,5 dl Mörk sirap
6,5 dl Filmjölk
Blanda ihop allt, sätt degen i två brödformar och grädda det i 150 grader i 1,5 timmar,
Magdalenas favoritkaka:
4 Ägg
4 dl Socker
6 dl Mjöl
3 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
2 dl Mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i dom andra ingredienserna. Häll på en stord och bröad långpanneform.
3 dl Havregryn
2 dl Socker
3 msk Kakao
100 g Smör
Smält smöret och blanda i hop alla ingredienserna. Klicka ut smeten på sockerkakssmeten, och in i ugnen och grädda på 150 grader i
Nyttigt bröd:
10-12 dl Rågsikt
1,5 dl Rågkross
0,5 dl Linfrö
1 tsk Bakpulver
2 tsk Bikarbonat
1,5 dl Mörk sirap
6,5 dl Filmjölk
Blanda ihop allt, sätt degen i två brödformar och grädda det i 150 grader i 1,5 timmar,
Magdalenas favoritkaka:
4 Ägg
4 dl Socker
6 dl Mjöl
3 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
2 dl Mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i dom andra ingredienserna. Häll på en stord och bröad långpanneform.
3 dl Havregryn
2 dl Socker
3 msk Kakao
100 g Smör
Smält smöret och blanda i hop alla ingredienserna. Klicka ut smeten på sockerkakssmeten, och in i ugnen och grädda på 150 grader i
Kommentarer
Trackback